zondag 29 maart 2015

Earth Hour 2015

Afbeeldingsresultaat voor earth hour 2015 sweden


1,3 Miljard mensen op de wereld hebben geen electriciteit.
De energiebedrijven van Zweden schenken daarom zonne-energie-lampen aan schoolkinderen in Kenya.




Alle lampen waren uit, om half negen, op Gårdsvägen 3 in Molkom. Op de keukentafel stonden 2 kaarsen en een waxinelichtje, plus een schoteltje met restjes van kaarsen die we bewaard hadden nadat we ze vervangen hadden door nieuwe. De lamp boven de tafel heeft 3 kaarsenhouders, die waren  we met Kerst vergeten, maar die hebben we nu ook gebruikt. Conclusie: massa's en massa's licht, waarbij gewoon gelezen en gehandwerkt kon worden. Het had zelfs nog een kaarsje minder gekund.

Gezellig dat het was! Op andere avonden is na het eten meestal iedereen met eigen dingen bezig (laptop, game, huiswerk, piano of viool studeren, soms de tv aan), maar nu zaten we daar, met ons vieren: Marina gistermiddag uit Kopenhagen gekomen met een boek, Eva uit Skoghall met een brief aan een vriendin in Nederland, Yuri met een boek, en ik met een handwerkje. Veel gelezen werd er overigens niet, wel veel gepraat en gelachen. Voor we er erg in hadden was het bijna tien uur, haast jammer om het licht weer aan te doen. Misschien gaan we dit wel vaker doen, was de algemene gedachte na afloop.

Later kreeg ik een sms van Richard uit Oslo, na afloop van het concert: tijdens het feestje na afloop gingen de lichten gewoon een uurtje uit. Was heel sfeervol, zei hij.

Gelukkig heb ik vanochtend nog een smsje gestuurd om een goede thuisreis te wensen: hij was door alles een beetje vergeten dat vannacht ook nog de tijd verzet zou worden. Nu nog afwachten of de trein rijdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten