maandag 28 oktober 2013

Simone - code rood

De storm die Nederland teisterde gaat nu in Zuid-Zweden tekeer. Het hele gebied ten zuiden en oosten van Vänern heeft code rood gekregen, na maar liefst 594 stormvrije dagen...

Om goed vijf uur vanmiddag kwam Eva naar beneden scheuren: mama, mijn trein gaat niet! Ze zou een paar dagen in Oslo gaan logeren, en om 18.21 vanaf Karlstad vertrekken, sms-kaartje, retourtje voor Sek 190, ruim 20 euro (waar zit het euro-teken op een Zweeds toetsenbord?). Dat was dan ook meteen de laatste trein die vandaag nog naar Oslo zou rijden. Vanuit Göteborg, en ze had een sms gekregen dat die trein vanwege de storm niet zou rijden. Gelukkig rijden hier niet zoveel treinen, al klinkt dat gek, maar het voordeel is wel, dat je elke trein op zijn nummer kan volgen via internet. Lange lijsten met uitgevallen treinen, tot 24 uur vannacht rijdt er in de driehoek Göteborg-Malmö-Stockholm vrijwel niets meer. Maar ergens veel noordelijker op de route begon er opeens wel een tijdschema voor de SJ55. Zonder vertraging zelfs!

Toch maar de rit naar Karlstad begonnen, en inderdaad, na een paar minuten rijden kwam er weer een sms, dat de voorgaande info was vervallen. Hoe dichter bij Karlstad, hoe slechter het weer, maatje wolkbreuk, de ruitenwissers op de hoogste stand leverde maar heel matig zicht op. Een uurtje later terug in Molkom was er weinig aan de hand. 20 km hemelsbreed, is de afstand.

Al met al houd ik er niet zo van, zoveel mensen weg of onderweg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten