maandag 7 september 2015

Feest van de visclub.

Op het laatste nippertje zijn we lid geworden van de visclub.

Niet dat we ooit eerder hebben gevist, maar het is wel de bedoeling dat we dat gaan leren. Nu zal dat er dit seizoen wel niet meer van komen, want het seizoen sluit op 31 oktober, maar wanneer we begin maart definitief op de torp wonen begint net precies het nieuwe seizoen. 


Wanneer we op de torp zijn, lopen we graag met de honden de heuvel af, rondom het meertje, en weer terug omhoog. Goed voor een uur en drie kwartier, en de honden zijn dan vaak toch wel een beetje moe. Een stukje voorbij het meertje loopt één van de vele beekjes, en daar hebben een aantal actievelingen uit het dorp een aantal jaren geleden een dam gebouwd om een visvijver te maken.


Ze zijn daar uitstekend in geslaagd, de vijver is alweer een keer uitgebreid, en elk jaar wordt er öring uitgezet. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je er met een visnet gaat zitten, de uitdaging ligt 'm natuurlijk in de gewone, simpele hengel. Een dagkaart kun je ter plekke kopen voor 100 kronen (ruim 10 euro), je mag dan 2 vissen vangen. Dat ze groot kunnen worden zagen we op hun facebook pagina: daar werd melding gemaakt (met naam, datum en foto) van vissen van ruim 5 kilo. Dan begrijp ik wel dat er dit seizoen bijna 1000 dagkaarten zijn verkocht...


Image result for öring fiske

Voor een jaarkaart mag je maar liefst 200 kronen neertellen, maar dan kun je ook gebruik maken van deze mooie grillplaats, en krijg je een uitnodiging voor het jaarlijkse feest.

Vandaar ons lidmaatschap: het bleek een uitstekende gelegenheid om een flink aantal van onze nieuwe dorpsgenoten te leren kennen. Dat er geen vis op de grill lag, viel ons later pas op. Maar we hebben er heel wat uurtjes gezeten, lekker in de zon, heerlijk gegeten, lekker gekletst, en zelfs Asso en Gaia gedroegen zich over het algemeen voorbeeldig - alleen Asso vond het hoge gras even iets te interessant, en rook nadien nogal naar vis...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten