vrijdag 5 februari 2016

Over de wasmachine en obscure maaltijden.

Over twee weken is het menens met de verhuizing. We hebben de auto dus weer volgeladen met allerlei zooi die morgen naar de stort kan, dozen klaarstaan voor transport dit weekend, de meeste instanties van adreswijzigingen voorzien en de wasmachine te koop gezet. Dat was vanochtend, en tussen de middag belde er al iemand, die morgen tussen de middag wil komen om het gevaarte op te halen. Dus de laatste was hang ik straks op. 

De kopers van ons huis zullen dat wel spijtig vinden...Háár moeder kwam kort na de voorlopige koop namelijk bij mij in de winkel, en toen ik haar vroeg of ze geïnteresseerd waren in onze wasmachine wist die te vertellen dat ze bij zo´n witwarenketen hadden gewerkt, en dus alles hebben. Toen ik de koopster later nog een keer sprak en er nog eens naar vroeg, bevestigde ze dat, dus, zei ik, dan verhuizen we het ding mee, en dat was ok. Ook nog toen ze laatst naar een paar andere losse spullen kwamen kijken om over te nemen (of gewoon te krijgen, dan hoeven wij er niet mee naar de stort). Maar een paar dagen later schreef ze opeens, dat hun wasmachine het leek te gaan begeven, dus dat we hem wel konden laten staan.

Bildresultat för wasmachine electrolux 148420W


Inmiddels hadden we ontdekt dat hij wel erg groot is voor de kleine badkamer van de torp, dus we zijn op zoek gegaan naar een kleiner model, dat ook nog eens kan drogen als het nodig is. Dan hoeven we niet te stapelen, en past de wasmand er ook nog bovenop. Daarom schreven we terug dat we hem voor 1500 kronen te koop hadden, maar dat zij hem wel voor 1000 mochten hebben. Vervolgens kwam er een mailtje terug dat ze van haar moeder hadden begrepen dat we de wasmachine zouden meeverhuizen, en dat ze niet wilden betalen voor iets wat eigenlijk van hun was.

???

Dat vonden we wel een hele ommezwaai - wetend dat iets wat niet direct bij het huis hoort eigenlijk door de vorige eigenaar moet worden afgevoerd, óf officieel overgenomen door de kopers. Afijn, Rich schreef terug dat het feit dat verhuizing of verkoop geen verschil maakt voor wie de eigenlijke eigenaar is, dat we immers al afgesproken hadden dat we de machine mee konden nemen, maar dat het aanbod bleef staan tot we een eventuele andere koper zouden vinden.

Zucht.

Evengoed hadden we niet verwacht dat we de machine binnen een paar uur zouden verkopen via zo'n voor particulieren gratis regionale website. Dus voordat ik morgen de buuf van het station ga halen moet ik nog even naar de witwarenketen voor een kleine wasdroog-combinatie voor op de torp. 

Tot die geleverd wordt kan ik lekker niet wassen. Beetje vakantie vieren dan maar. 

En de vriezer leeg eten, want de vriezer in de schuur op de torp heeft het een maand of wat geleden begeven. Daar hebben we drie vrijwel volle lades met bosbessen en lamsvlees in de vriezer in de keuken, terwijl we in Molkom een compleet hoog model hebben. Dus we doen zo weinig mogelijk boodschappen, en proberen de vriezer en de keukenkastjes en de voorraadkast in Molkom leeg te eten. Yuri's reactie toen we dat vertelden: Dus we krijgen de komende tijd allerlei obscúre maaltijden?

Vanavond gebonden uiensoep met wentelteefjes. Morgen lasagne of lamsrack.
Voorlopig valt het nog wel mee, geloof ik.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten