dinsdag 17 december 2013

Kans op een groene Kerst...

Het mag dan op dit moment niet meer stormen of regenen, het wordt nog even afwachten of we een witte Kerst krijgen. In ieder geval loopt Asso weer gewoon mee, als we buiten zijn. Gisteren, met windkracht 9, ging hij steeds zitten en omkijken. Op dat moment liepen we met de storm recht in de rug, en ik zag opeens hoe zijn hele vacht (en dat is veel, deze tijd van het jaar) overeind geblazen werd. Hij leek net een egeltje. Ik kan me voorstellen, dat je je daardoor gestoord voelt, als je net lekker wil gaan zitten om je behoefte te doen... Een eind verderop, toen we weer tegen de wind inliepen, vond hij eindelijk een droge sloot, waar hij achter een grote graspol in de luwte kon zitten. Dát kwam in ieder geval goed.

Eerder op de middag zijn ze allebei nog lekker in bad geweest, toen Richard met ze het bos in was geweest. Gaia had toen besloten uit een grote plas water te gaan drinken (heerlijk vers dooiwater). Ze loopt er dan gewoonlijk al lebberend doorheen. Alleen bleek deze keer de plas een héél stuk dieper dan ze dacht.

Van regen en wind wordt je duidelijk natter en viezer dan van sneeuw. We zullen het er voorlopig mee moeten doen, als we het weerbericht voor de komende tijd bekijken:


Eens kijken wat dat wordt, met die 10 cm sneeuw op 2e Kerstdag...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten