maandag 16 december 2013

Wild West in Molkom

Eén van mijn kennissen is verhuisd. Naar een geheim adres. En nu staat er een kleine paardenboerderij te koop, met 2 ha grond, compleet met bijgebouwen.

Heel sneu, want ze woonden er nog maar twee-en-een-half jaar, het was hun droomproject. Maar wat ze niet wisten toen ze het kochten: één van de buren is nogal kieskeurig voor wat betreft nieuwe bewoners daar. Zodat de vorige eigenaren ook al eerder verhuisden dan ze wilden. Wat er gebeurde, was het volgende:

De boze buurman, als ik hem zo mag noemen, schuimde op hun erf rond, probeerde een vuurtje te stoken tegen de wand van de (houten) schuur. De boze buurman kapte tijdens hun afwezigheid een keer een fruitboom. De boze buurman dreigde hun honden te vergiftigen. De boze buurman was met geweer op weg naar de wei waar hun paard stond. De boze buurman dreigde hun te schieten. En ga zo nog maar een tijdje door.

Dus op een bepaald moment stond er een politiewagen voor de deur: of de (boze) buurman laatst nog gezien was en in een zo-en-zo auto reed. Jawel, hij was die morgen weggereden in die auto. O, nou, daar reed hij nu in ieder geval niet meer in, en of ze onmiddellijk 112 wilde bellen als ze zag dat hij thuis was. Op het moment dat ze zag dat hij thuis was stonden er al 3 politiewagens bij haar op de oprit, 8 agenten op weg naar zijn (eigenlijk van zijn vrouw en zijn schoonmoeder) huis. Even later kwamen er 2 agenten terug naar buiten, met een heel boze buurman geboeid en wel tussen zich in, én drie geweren. De rest bleef binnen voor verdere huiszoeking.

Hij was zo dom om haar nog toe te schreeuwen dat hij dan nog wel geen kans had gezien om haar en haar man neer te schieten, maar dat hij dat direct zou doen zodra hij terug was. Zodra hij was afgevoerd, kwam één van de achtergebleven agenten vragen of ze daar aangifte van wilde doen. Er waren al meer van dat soort getuigenissen. Nou ja, graag dus.

Voorlopig zit hij nog wel even vast, op beschuldiging van illegaal wapenbezit. Een jachtvergunning heeft hij niet, en zal hij ook nooit krijgen, hij schijnt vroeger nogal met drugshandel in de weer geweest te zijn. Maar zolang hij niet echt iets vreselijks doet, komt hij toch wel weer op kortere of langere term,ijn op vrije voeten. En dan is het weer gedaan met de nachtrust.

Aan de honden, twee Leonbergers, hebben ze dan niet zo veel, want die zijn de vriendelijkheid zelve als je binnenkomt. Je moet alleen niet meer naar buiten willen, want die kans krijg je niet, zonder toestemming van baasje of vrouwtje. Dat is handig tegen ongewapende inbrekers, die hoef je dan alleen nog maar te arresteren, maar in dit geval is het niet zo praktisch!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten