zondag 12 januari 2014

En toen werd het winter.

De weersverwachting kwam uit, het begon licht te vriezen, daarna een beetje te sneeuwen, toen werd het gisteren geleidelijk aan nog wat kouder, vannacht kwam er een paar cm sneeuw bij, en vandaag was het prachtig weer, we hebben heerlijke zonnige wandelingen gemaakt met de honden, terwijl het kwik (lees, de temperatuur op de digitale buitenthermometer) langzaam maar zeker bleef zakken. Het is nu tegen acht uur in de avond, de thermometer geeft -13.1 aan. Dat wordt nog wat minder de komende uren, zodat Marina met medeneming van schaatsen en skis naar Arvika is teruggereisd. (Ze had geluk dat het orkest precies vanmiddag nieuwsjaarsconcert vlakbij Arvika moest spelen, dus Richard reed er zelf heen, Marina kon met haar hele hebben en houden meerijden. Dus ook de bekende grote studententas met kleding, levensmiddelen, én de saxofoon. En het breiwerk.)

Inmiddels zijn ook mijn schaatsen op de vliering gevonden, ik ben erg benieuwd hoe lang het duurt voor we bij de sportvelden op het baantje kunnen. Ik neem toch aan dat dat bij déze verwachtingen wel ondergespoten gaat worden:

http://www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/land/hourByHourTable.do;smhi_ppsessionid=iObIvlT6OXCVqgisvGdYGwtG?starttime=&endtime=2014-01-13%2023%3A00%3A00&geonameid=2691510

Dat we zon en sneeuw hadden was ook goed te merken aan het moment waarop het vanmiddag donker werd. Een paar dagen geleden was het om vier uur echt stikdonker (heel Molkom had al de kerstverlichting opgeruimd en de gewone gordijnen weer opgehangen), maar vandaag zorgde de sneeuw voor wat weerschijn van straatlantaarns, maan en sterren, en terwijl het al tegen vijven was, was de lucht nog niet eens helemaal duister. Vandaag hebben we eindelijk toch ook maar hier thuis de kerstversiering opgeruimd. Alleen de boom met lichtjes staat nog in de kamer. We hebben dan een tijdje geleden wel de elctricien hier gehad, en alle stopcontacten doen het nu, maar we hebben nog steeds geen lampen gekocht... Dus al voor de derde keer vrij beroerd licht in huis, deze tijd van het jaar. Oóit komt het goed, blijkbaar staan dit soort dingen niet écht hóóg op ons prioriteitenlijstje... Dus de boom mag nog even voor licht en gezelligheid zorgen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten