maandag 27 januari 2014

Sneeuw op de tuintafel.

Vandaag ligt er voor het eerst deze winter sneeuw op de tuintafel. Dat is geen goed teken, want de tuintafel staat ruim onder de overkapping van de veranda. Sneeuw op de tuintafel betekent wind. Oostenwind kracht 6. De tuintafel staat áchter de houten wand op het oosten. Tóch ligt er sneeuw op. Draaiwinden dus. Hoewel het maar amper twee of drie graden onder het vriespunt is, blijven de mensen maar het liefste binnen in de warmte. Behalve Richard, die staat heerlijk sneeuw te scheppen, daar krijg je het niet koud van. Langlaufen kan hij nu even niet, want de sneeuw is nu ofwel van de sporen weggewaaid, ofwel het spoor ligt bedolven onder sneeuwduintjes. Bovendien is hij een paar dagen geleden nogal hard onderuit gegaan tijdens het langlaufen. Maar hij heeft alweer minder last van zijn enkel, dus sneeuwscheppen gaat prima.

Verder waren de honden en ik vanmorgen na het ontbijt de allereersten op onze route, volkomen ongerepte sneeuw. Zopas hebben we het meer staan bewonderen, dat is door de wind en de sneeuw nu in een gigantisch mozaïk veranderd. Met hier en daar al een tak in het ijs omdat daar iemand heeft staan vissen.

Nu ik het toch over de tuintafel had: ik zit vandaag heerlijk met zaadcatalogi op schoot, want er mag dan momenteel sneeuw vallen, over een paar weken kunnen de eerste groentes alweer voorgezaaid worden. Dus deze week wil ik de bestelling de deur uit hebben. Alles gentechvrij natuurlijk. Ik heb een catalogus gevonden die speciaal voor Noord-Europa gemaakt is. Binnenkort misschien maar eens lid worden van de plaatselijke tuiniersvereniging, want het groeiseizoen en klimaat zijn toch wel behoorlijk verschillend van dat in Arnhem...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten