zondag 3 november 2013

Dubbel jubileum!!

Lieve mensen, ik hoop dat jullie dit allemaal op tijd lezen, want vanmiddag is het jubileumconcert van het Koninklijk Concertgebouw Orkest live op televisie. 125 Jaar is toch een hele leeftijd. Dat vonden ze bij het KCO ook, vandaar de wereldtournee, die alles bij elkaar zo'n twee jaar in beslag neemt. En Richard pikt daar nu dus een deel van mee. Het is alweer een week geleden dat hij voor repetities naar Amsterdam vertrok, en na een aantal concerten daar gaat de grote reis verder. Ik houd jullie op de hoogte. Het KCO heeft vast een blog of zo met reisverslagen, ik zal het binnenkort eens opzoeken.

Dat er in de novembermaand een grote tournee is, hebben we heel wat jaren meegemaakt, toen Richard er nog een vaste aanstelling had. Heel sneu voor Eva, want meestal viel dat samen met haar verjaardag. Dit jaar ook weer, de 18e verjaardag notabene. Die dag vliegt het orkest van St Petersburg naar Moskou, en hebben daar dezelfde avond nog een concert. Richard mist ook zijn eigen verjaardag, we hebben al ooit eens allerlei tekeningen en verjaardagskaarten in een grote envelop gedaan en ruim op tijd naar het betreffende hotel in Japan gestuurd. Dit jaar viert hij zijn verjaardag met een concert in Sydney.

En vandaag viert hij onze 20e trouwdag dus met een concert in Amsterdam. Toch leuk, dat koning Willem Alexander en koningin Maxima op onze trouwdag komen :) ! Als Richard weer terug is, gaan we toch eindelijk maar eens een huwelijksreisje maken, dat is er nog nooit van gekomen. Nu moeten we alleen nog bepalen of dat Barcelona, Londen, Stockholm of Oslo wordt...

3 opmerkingen:

  1. Mochten jullie serieus Barcelona overwegen.... Valencia is een nog veel heerlijker stad, vooral in de wintermaanden! TTemperatuur komt praktisch nooit onder 0 en heel veel zon. Prachtige oude stad, veel te doen, uitgesrekt park, heel bijzondere dierentuin en de Ciudad des Artes y Sciencias (de Stad van de Kunsten en de Wetenschap), een uitgesprekt complex van architectonisch heel bijzondere gebouwen, met de Opera, een museum, een immens aquariumcomplex etc, van de architect Santiago Calatrava (ontwierp ook de Opera in Sydney). En Valencia ligt helemaal niet ver van waar wij wonen :-) Jullie zijn uiteraard welkom; logeergelegenheid genoeg.
    liefs, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tineke, ik zie het nu pas... We komen er zeker een keer op terug! Behalve in Figueras ben ik niet in Spanje geweest... En Richard kwam altijd met enthousiaste verhalen van de orkestreizen terug.

    BeantwoordenVerwijderen