dinsdag 19 november 2013

Telefoon uit Australië en weer een klusser.

Zo, het geklus is van buitenshuis nu naar binnenshuis gegaan: onze andere klusser meldde zich gisteravond, dat hij van plan was om vandaag aan onze slaapkamerramen te beginnen. Het hout eromheen bleek behoorlijk verrot te zijn, en één raam sloot niet echt goed meer - koud dus, bij 15 graden vorst in de winter. Er zit maar een héél klein electrisch radiatortje onder... En dan is stoken duur! Nu krijgen we aluminium-plated ramen, 3-dubbel glas uiteraard.

We hadden ons al afgevraagd hoe hij in zijn eentje ramen op de eerste verdieping wilde vervangen, maar hij had zijn zoon meegenomen. Zoonlief reageerde niet, toen ik iets tegen hem zei. Reactie van zijn pa: als hij niet ziet dat je tegen hem praat, reageert hij niet, want hij is doof. En hij is ook electriciën. Althans, hij moet nog een groot aantal uren praktijkervaring opdoen, maar geen bedrijf wil hem een plek geven. Dom van die bedrijven, denk ik, want als je uit Nederland komt, doof bent, en dan toch een Zweedse middelbare school doet, ben je én pienter, én gemotiveerd. Toch? Of zie ik dat verkeerd? In elk geval hebben wij er geluk mee, want terwijl zijn vader géén hulp nodig had, keek zoonlief alle stopcontacten en schakelaars na. Zodat echt overal stroom op staat, en alle stekkerdozen er op de juiste manier (en niet gedraaid...) op zitten... Ja, nog even, dan kan ik met Richard (naar Ikea?) lampen gaan kopen. Nog vijf weken tot Kerst en de kortste dagen, dus dat komt goed uit.

Verder vandaag twee nieuwsen van Richard: een kaart uit Moskou, en een telefoontje vanuit Perth, Australië. De mobieltjes deden het niet in China en Japan, dus ik was wel erg blij met het belletje! Lang leve de techniek; even vanaf de andere wereld elkaars stem kunnen horen! In Perth was het toen trouwens al woensdag, 7 uur tijdsverschil, ze waren net een half uurtje in het hotel, na een lange, lange reis. Behalve het tijdsverschil ook een seizoensverschil: in Australië is het lente, bijna zomer. Dat krijg je, als je aan de andere kant van de evenaar terecht komt. En hier thuis kregen we een kaartje van onze garage, dat het aankomende zaterdag weer wielwisseldag is: per 1 december verplicht winterbanden in Zweden..

Met de buurvrouw gaat het weer wat beter, ze begint weer beter te praten, vertelde buurman. Maar men wil toch nog even wat onderzoekjes doen. In ieder geval heeft ze vandaag twee zakken bloed gekregen vanwege de lage bloedwaardes, en daar knapte ze zienderogen van op, kreeg weer wat kleur op de wangen. Fijn!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten