zaterdag 1 februari 2014

Groeten uit Tromsö!

Uit de berichten die ik van Richard uit Tromsö krijg blijkt, dat hij het er erg naar zijn zin heeft. Leuke mensen, prachtige bergen, het orkest is ongeveer van hetzelfde niveau als ¨ons¨ orkest in Karlstad, Tromsö is ook ongeveer even groot als Karlstad. Het Bolshoi Ballet is geweldig, zegt hij, uiteraard zijn beide voorstellingen dit weekend al sinds lang uitverkocht.

In de stad zelf ligt er niet zo veel sneeuw (die ligt denk ik hier in Molkom), maar des te mooier is de sneeuw op de bergen. Hij heeft een wandeling van vier uur gemaakt en was helemaal enthousiast. Echt koud is het ook niet, en omdat het helder is, is nog lang na zonsondergang (14.32 vandaag) de reflectie van de zon op de sneeuw op de bergen te zien. De stad zelf is dan al donker, natuurlijk, maar ja, wie kijkt daar dan nog naar? Op die zon ben ik wel wat jaloers, die zien we in Molkom deze winter wel heel erg weinig. (Erger nog, het zou morgen gaan regenen en over een paar dagen weer vriezen.... glad glad glad wordt het dan!)

Vanmorgen was hij door de concertmeester(es) en haar man uitgenodigd voor een korte rit met de auto naar een nabijgelegen fjord. Met mooi weer en een gezellig restaurant. Verder spreekt hij deze week bijna alleen maar Tsjechisch, want de concertmeesteres is (zelf Japans) met een Slowaak getrouwd. En dan zegt men nog dat je overal Nederlanders tegenkomt... Weer een reden om aan het bestaan van toeval te twijfelen - of er juist in te geloven.

Verder zijn er de voorbereidingen aan de gang voor de Sami-week. In Tromsö heeft de universiteit een afdeling voor Samische Studies, en Tromsö is de hoofdstad van het Noorse deel van het Sami-volk. Dus voor wie van avontuur houdt: rendierraces, kampioenschappen lassowerpen, een markt, etc etc. Zie link:

http://www.msm.no/saami-week-in-tromsoe.41450.en.html




Geen opmerkingen:

Een reactie posten